Nieuws - publicaties Zoet Genot Oostduinkerke

TG NL Nominee 2023 WVL

 

KNACK WEEKEND nr 27 - 02 juli 2014 De mooiste vokscafés in de Westhoek - IJSJE KIEZEN
31 augustus 2014
Niets beter op een zomerse dag dan een ijsje. En die zijn volgens de localsnergens lekkerder dan bij 't Zoet Genot, op de dijk van Oostduinkerke.  Je kunt gewoon aan het raam een ijsje bestellen of je op het terras installeren voor een 'coupe'.  Getest en goedgekeurd : frambozensorbet.  Ook de koffie van het huis, met tal van versnaperingen, loont de moeite.

66491473 2353884118037231 2234275531073781760 o

 

dS De Standaard magazine 22.06.2013

08 juli 2013

Wat ? 
Een ijs- en koffiesalon, dat sterk is in wentelteefjes.

Vlaanderen vakantieland hotspot

 

Feeling Juli 2012

09 september 2012

Dit pas erg mooi...  Wij zijn dan ook dankbaar voor de goede aanbevelingen voor onze zaak. 

Dit is uiteraard ook door het toedoen van onze klanten die per mondreklame onze zaak aanbevelen.

Dank aan iedereen.  

Merel en Luc

 

de beste adressen voor een ijsje aan zee

 

De Standaard - zaterdag 18 augustus 2012 -- Jill Peeters - Waar ik graag eet.

08 september 2012

Voor Zoetekauwen

"Ik ben geen zoetekauw, maar mijn man en kinderen zijn erorme snoepers en verzot op het ijs van 't Zoet Genot, een brasserie op de dijk in Oostduinkerke.  Ik bestel dan een warme chocolademelk met een scheutje rum.  Heerlijk in de winter, na een wandeling door regen en wind"

 

18 juni 2011

TERUG NAAR DE KUST

Wat is voor jou het ideale zondagse uitstapje ?

Ik doe meestal op zondag geen uitstapjes omdat heel Vlaanderen dan op pad is.  Het liefst maak ik een lange kustwandeling wanneer iedereen aan het werk is.  Daarna ga ik op mijn favoriete terrasje "'t Zoet Genot" in Oostduinkerke een pannenkoek of een dame blanche eten. Ik ga er minstens één keer per seizoen naartoe, in de winter is het ook zalig om lekker te ontdooien bij een warme chocomelk.  Dat is voor mij het moment om de tijd even stil te zetten.

 

Weekend - Knack 11/2008
01 november 2008
't Zoet Genot  op de dijk voor een pannenkoek met suiker en citroen. Ook de biscuit met aardbei is er fantastisch. Mijn vis haal ik in Le Breton, een onooglijk winkeltje, waar enkel Franse vissers leveren omdat die de meeste verse seizoensproducten hebben. En natuurlijk patisserie Espero, waar ze huisgemaakte melo cakes hebben.

18 juni 2011

Koffiedrinken en ijsjes eten is in het toeristisch Oostduinkerke grondig veranderd met de komst van het Koffiehuis ‘‘t Zoet Genot’. Voordien waren toeristen welkome gasten waaraan  tijdens  de korte tijd van een zomervakantie zoveel mogelijk moest verdiend worden. Luc en Marilyn Vermoere, een ondernemend horecapaar, zagen dat een beetje anders: de klant/toerist moest een zoet genotsmoment aangeboden worden. Ze creëerden bijzonder lekker ambachtelijk roomijs en zalige zelfgemaakte desserten en versnaperingen. Maar dat was nog maar de start: Luc en Marilyn Vermoere  investeerden in de vernieuwing van het terras en innoveerden met de ‘elektronische bestelling’‚ waardoor veel sneller wordt opgediend dan bij de concurrenten.

31 oktober 2008

Smullen van een pannenkoek met huisgemaakte confituur op het terras van 't Zoet genot. Mensen komen van heinde en ver naar de tearoom op de zeedijk om het verse gebak en ijs te proeven.

 

ELLE 17 mei 2014 Food & Cuocakes DE 10 MOOISTE TERRASJES AAN DE KUST
31 augustus 2014
Of het simpel genot?  Want wat verlangt een mens nog meer dan een hemelse coupe aardbeien of een verrukkelijk stuk taart?
Het leven kan toch zo simpel zijn!

17 juli 2008

In horecazaak 't Zoet Genot op de Zeedijk in Oostduinkerke keken ze gisterenmorgen vreemd op. De twee ijshoorns die vrijdag nacht werden gestolen, prijkten terug voor de zaak. De twee meter hoge ijshoorntjes hebben wel wat schade opgelopen . Het zal wel geen toeval zijn dat ze maandagnacht werden teruggebracht, nadat het nieuws van de verdwijning maandag in krant stond, zeggen Isabelle en Julie , die in 't Zoet Genot werken. Mogelijk kregen de daders  wroeging of werd het hen om een of andere reden te heet onder de voeten.

 

Het Laatste Nieuws 3 augustus 2012 " Met mes en vork" Bellings Luc - 8/10

04 augustus 2012

"Voor de eerste keer in m'n leven krijg ik bij een coupe vers fruit mes en vork, maar praktisch is het wel met zoveel fruit.

08 juli 2008

Afkoeling nodig = zoeken naar een ijskraam. Pistache, vanille, karamel, banaan, speculaas, aardbeien, mokka, chocolade, stracciatella, framboos,... Ze hebben het allemaal bij 't Zoet Genot. In de startblokken...Klaar? Go!

 

Het Nieuwblad DE KUST in het najaar 2011
08 september 2014
Omdat het vakantie voor iedereen is en dus ook de kleinsten wat gastronomische verwennerij verdienen, besluiten we halt te houden bij 't Zoet Genot, wereldvermaard in Oostduinkerke voor zijn heerlijke ambachtelijke ijsjes.  Vanille, speculaasof chocolade, het maakt niet uit, het smaakt sowieso heerlijk.  Nog een flinke toef slagroom en Tristan en Noémie zijn helemaal blij!  Zo simpel kan geluk zijn.
01 juli 2008
De naam verraadt de kaart. Hier stap je binnen voor een lekkere pannenkoek of speciale koffie met zoetigheid. Je hebt de keuze uit verschillende soorten koffie,huisgemaakte cake, ijspralines, wafels met vers fruit ijscoupes, verse yoghurt en milkshakes.

11 Jan 2015

Dank zij de medewerking van het programma Dagelijkse kost met Jeroen Meeus konden wij het programma over Oostduinkerke op onze website plaatsen.  Nogmaals dank voor de goede medewerking.

 

16 juni 2008

Vrijdag nacht werden in horeca zaak 't Zoet Genot in Oostduinkerke twee ijsmachines gestolen.De toestellen zijn 2 meter hoog en in de vorm van een ijshoorntje.Ze zijn 850 euro waard.

 

NEST KUST kust special 2014
31 augustus 2014
De culinaire levensgenieter zal aan zee de eenvoud extra weten te waarderen.
Genieten van die ene perfect gebakken pannenkoek of van een licht zurig biertje in de beschutting van het strandterras.
Maar wat misschien nog het aller-aller-lekkerste is?
Op het heetst van de dag smullen van een torenhoog verkoelend ijsje.

05 juni 2008

't Zoet Genot associeer ik met de zee en vooral met mijn kinderen. Op de dijk van Oostduinkerke degusteren we er wel eens een ijsje of een pannenkoek. Een uitstap voor de familie.

 

31 augustus 2014
Gisteren was Mémé op TV en het was super mooi nu nog het filmpje proberen digitaal te krijgen en dan kunnen we het op de website plaatsen.  goed gedaan Mémé.

29 juli 2007

De resultaten van onze Joepi-Enquête - Doe jij deze zomer een vakantiejob

"Ik werk al enkele jaren als vakantiewerkster in 't Zoet Genot op de dijk in Oostduinkerke. Als ijsjesverkoopster, maar ook als bakster van pannenkoeken en wafels. Die afwisseling heb ik nodig, een hele dag alleen ijsjes maken ziu ik niet zien zitten."

"Natuurlijk moeten we een verzorgd uiterlijk hebben. De baas is er op hygiëne gesteld. Daarom mogen piercings niet. Zelfs de jongen die in de keuken de afwas doet en het ijs draait, moet elke dag zijn piercing uitdoen."