11 januari 2015
De Zeemeerminnen schreven naar 't Zoet Genot
Hallo,

Ben bezig met ons fotoboekje van ons zoveelste weekend aan zee met de vriendinnen!
Deze keer moesten er twee dames "ingangsexamen" doen en mede dankzij jullie zijn ze daar glansrijk in geslaagd.

En weer of geen weer; een bezoekje aan 't Zoet genot hoort er altijd bij (soms meerdere per dag ;-) ). Gewoon verslaafd!
Sla eender welk boekje open van een weekendje aan zee en jullie staan erin! (tenzij jullie gesloten waren :-( )

Volgend weekend 21 maart (maar vrees dat jullie dan gesloten zijn) Tot gauw

MVG "de zeemeerminnen"

Tanja

11 januari 2015
Film Dagelijkse Kost

Dank zij de medewerking van het programma Dagelijkse kost met Jeroen Meeus konden wij het programma over Oostduinkerke op onze website plaatsen.  Nogmaals dank voor de goede medewerking.

08 september 2014
Het Nieuwblad DE KUST in het najaar 2011
Omdat het vakantie voor iedereen is en dus ook de kleinsten wat gastronomische verwennerij verdienen, besluiten we halt te houden bij 't Zoet Genot, wereldvermaard in Oostduinkerke voor zijn heerlijke ambachtelijke ijsjes.  Vanille, speculaasof chocolade, het maakt niet uit, het smaakt sowieso heerlijk.  Nog een flinke toef slagroom en Tristan en Noémie zijn helemaal blij!  Zo simpel kan geluk zijn.
31 augustus 2014
het ZOET GENOT op TV één - Zaterdag 07 september 2014 - Dagelijkse kost met Jeroen Meus om 18u30
Gisteren was Mémé op TV en het was super mooi nu nog het filmpje proberen digitaal te krijgen en dan kunnen we het op de website plaatsen.  goed gedaan Mémé.
31 augustus 2014
NEST KUST kust special 2014
De culinaire levensgenieter zal aan zee de eenvoud extra weten te waarderen.
Genieten van die ene perfect gebakken pannenkoek of van een licht zurig biertje in de beschutting van het strandterras.
Maar wat misschien nog het aller-aller-lekkerste is?
Op het heetst van de dag smullen van een torenhoog verkoelend ijsje.


31 augustus 2014
KNACK WEEKEND nr 27 - 02 juli 2014 De mooiste vokscafés in de Westhoek
IJSJE KIEZEN
Niets beter op een zomerse dag dan een ijsje. En die zijn volgens de locals nergens lekkerder dan bij 't Zoet Genot, op de dijk van Oostduinkerke.  Je kunt gewoon aan het raam een ijsje bestellen of je op het terras installeren voor een 'coupe'.  Getest en goedgekeurd : frambozensorbet.  Ook de koffie van het huis, met tal van versnaperingen, loont de moeite.

31 augustus 2014
ELLE 17 mei 2014 Food & Cuocakes DE 10 MOOISTE TERRASJES AAN DE KUST
Of het simpel genot?  Want wat verlangt een mens nog meer dan een hemelse coupe aardbeien of een verrukkelijk stuk taart?
Het leven kan toch zo simpel zijn!
08 juli 2013
dS De Standaard magazine 22.06.2013

Wat ? 

Een ijs- en koffiesalon, dat sterk is in wentelteefjes.

Hoe ?

Een bezoek aan 't  Zoet Genot is een beloning: u wandelt eerst een halve dag door de duinen, u laat zich bedwelmen door de zeelucht en daarna volgt een traktatie.  Kiezen kan : er is een terras in de zeewind, u kunt ook gewoon kopen aan het raam of u kan naar binnen gaan.  Dat laatste is even wurmen door een smalle doorgang, maar omdat u net daar het kloppend hart van de zaak passeert, bent u meteen in de stemming.  Er worden wafels gebakken, pannenkoeken gegoten en speciale koffies klaargezet.  We eten er steevast de wentelteefjes.

Voor wie ?

Zoetekauwen en gezinnen.

Wat kost het ?

Wentelteefjes met suiker kosten 3,70 euro, een verwenkoffie 9,00  euro

 

09 september 2012
Feeling Juli 2012

Dit pas erg mooi...  Wij zijn dan ook dankbaar voor de goede aanbevelingen voor onze zaak. 

Dit is uiteraard ook door het toedoen van onze klanten die per mondreklame onze zaak aanbevelen.

Dank aan iedereen.  

Merel en Luc

08 september 2012
De Standaard - zaterdag 18 augustus 2012 -- Jill Peeters - Waar ik graag eet.

Voor Zoetekauwen

"Ik ben geen zoetekauw, maar mijn man en kinderen zijn erorme snoepers en verzot op het ijs van 't Zoet Genot, een brasserie op de dijk in Oostduinkerke.  Ik bestel dan een warme chocolademelk met een scheutje rum.  Heerlijk in de winter, na een wandeling door regen en wind"

04 augustus 2012
Het Laatste Nieuws 3 augustus 2012 " Met mes en vork" Bellings Luc - 8/10

"Voor de eersste keer in m'n leven krijg ik bij een coupe vers fruit mes en vork, maar praktisch is het wel met zoveel fruit.

Deze hoeveelheid met onder meer aardbei, appel, banaan en meloen evenaart die van Oostende, wat de 14 € daar helemaal absurd maakt.  A zijn er ook hier enkele schoonheidsboutjes : de ananas had al in de keuken geschild moeten zijn, want nu ligt de klant zelf te knoeien.  En wat is het nut van de fruitbrunoise die plots van onder een toef slagroom opduikt?  Ook met het ijs -3 bollen vanille en 2 bolletjes sorbet- is men eigenlijk té vrijgevig.  Er ligt al fruit en best lekker vanille-ijs op het vord.  Weliswaar met wat smaakstoffen, maar mooi glad, romig en perfect op temperatuur. 

De beste prijs-kwaliteitsverhouding van de vijf.

 

 

18 juni 2011
‘t Zoet Genot in Oostduinkerke: ook een tearoom kan een Lovemark zijn. Marc Michils

Koffiedrinken en ijsjes eten is in het toeristisch Oostduinkerke grondig veranderd met de komst van het Koffiehuis ‘‘t Zoet Genot’. Voordien waren toeristen welkome gasten waaraan  tijdens  de korte tijd van een zomervakantie zoveel mogelijk moest verdiend worden. Luc en Marilyn Vermoere, een ondernemend horecapaar, zagen dat een beetje anders: de klant/toerist moest een zoet genotsmoment aangeboden worden. Ze creëerden bijzonder lekker ambachtelijk roomijs en zalige zelfgemaakte desserten en versnaperingen. Maar dat was nog maar de start: Luc en Marilyn Vermoere  investeerden in de vernieuwing van het terras en innoveerden met de ‘elektronische bestelling’‚ waardoor veel sneller wordt opgediend dan bij de concurrenten. En het zijn de sympathieke details die het hem doen: waterbak voor de hond, meteobericht voor de komende dagen,  een site met webcams om van thuis te zien of er « veel volk » is. Binnen is het gezellig, warm, huiselijk met een Leuvense stoof, houten tafels, uitgekozen tegels en verzorgde verlichting. De menukaart is een gesprek met de klant met plaats voor familienieuws: bij de geboorte van de kleinzoon werd een ijsje Basil gecreëerd. Zo bedacht ‘‘t Zoet Genot’ elk jaar een nieuwe verwenning voor zijn klanten. De concurrenten volgden, maar altijd waren ze een stap te laat. ‘‘t Zoet Genot’ verplichtte hen zelfs van naam te veranderen : de nietszeggende ‘Clapotis’ is verdwenen, de frissere namen ‘De Klipper’ , ‘De Barkentijn’ ,  ‘De Verbeelding’  verschenen. Maar de ‘Lovemark’ tearoom van Oostduinkerke, waar de klanten in rij staan ook al zijn de andere terrassen leeg, is en blijft met voorsprong  ‘‘t Zoet Genot’.

18 juni 2011
Hoe zot is Rani De Coninck van Vlaanderen - Libelle

TERUG NAAR DE KUST

Wat is voor jou het ideale zondagse uitstapje ?

Ik doe meestal op zondag geen uitstapjes omdat heel Vlaanderen dan op pad is.  Het liefst maak ik een lange kustwandeling wanneer iedereen aan het werk is.  Daarna ga ik op mijn favoriete terrasje "'t Zoet Genot" in Oostduinkerke een pannenkoek of een dame blanche eten. Ik ga er minstens één keer per seizoen naartoe, in de winter is het ook zalig om lekker te ontdooien bij een warme chocomelk.  Dat is voor mij het moment om de tijd even stil te zetten.

01 november 2008
Weekend - Knack 11/2008
't Zoet Genot  op de dijk voor een pannenkoek met suiker en citroen. Ook de biscuit met aardbei is er fantastisch. Mijn vis haal ik in Le Breton, een onooglijk winkeltje, waar enkel Franse vissers leveren omdat die de meeste verse seizoensproducten hebben. En natuurlijk patisserie Espero, waar ze huisgemaakte melo cakes hebben.
31 oktober 2008
De Standaard
Smullen van een pannenkoek met huisgemaakte confituur op het terras van 't Zoet genot. Mensen komen van heinde en ver naar de tearoom op de zeedijk om het verse gebak en ijs te proeven.
17 juli 2008
Gestolen reuzenijsjes terecht
In horecazaak 't Zoet Genot op de Zeedijk in Oostduinkerke keken ze gisterenmorgen vreemd op. De twee ijshoorns die vrijdag nacht werden gestolen, prijkten terug voor de zaak. De twee meter hoge ijshoorntjes hebben wel wat schade opgelopen . Het zal wel geen toeval zijn dat ze maandagnacht werden teruggebracht, nadat het nieuws van de verdwijning maandag in krant stond, zeggen Isabelle en Julie , die in 't Zoet Genot werken. Mogelijk kregen de daders  wroeging of werd het hen om een of andere reden te heet onder de voeten.
08 juli 2008
Flair - weekblad 28 8/07/2008
Afkoeling nodig = zoeken naar een ijskraam. Pistache, vanille, karamel, banaan, speculaas, aardbeien, mokka, chocolade, stracciatella, framboos,... Ze hebben het allemaal bij 't Zoet Genot. In de startblokken...Klaar? Go!
01 juli 2008
Kustschatten
De naam verraadt de kaart. Hier stap je binnen voor een lekkere pannenkoek of speciale koffie met zoetigheid. Je hebt de keuze uit verschillende soorten koffie,huisgemaakte cake, ijspralines, wafels met vers fruit ijscoupes, verse yoghurt en milkshakes.
16 juni 2008
Dure ijsmachine gestolen
Vrijdag nacht werden in horeca zaak 't Zoet Genot in Oostduinkerke twee ijsmachines gestolen.De toestellen zijn 2 meter hoog en in de vorm van een ijshoorntje.Ze zijn 850 euro waard.
05 juni 2008
Het Nieuwsblad - Lifestyle - Stefaan De Clerck
't Zoet Genot associeer ik met de zee en vooral met mijn kinderen. Op de dijk van Oostduinkerke degusteren we er wel eens een ijsje of een pannenkoek. Een uitstap voor de familie.
29 juli 2007
Joepi - Weekblad nr.29

De resultaten van onze Joepi-Enquête - Doe jij deze zomer een vakantiejob

"Ik werk al enkele jaren als vakantiewerkster in 't Zoet Genot op de dijk in Oostduinkerke. Als ijsjesverkoopster, maar ook als bakster van pannenkoeken en wafels. Die afwisseling heb ik nodig, een hele dag alleen ijsjes maken ziu ik niet zien zitten."

"Natuurlijk moeten we een verzorgd uiterlijk hebben. De baas is er op hygiëne gesteld. Daarom mogen piercings niet. Zelfs de jongen die in de keuken de afwas doet en het ijs draait, moet elke dag zijn piercing uitdoen."

"Toen ik hier begon, kon ik nog geen pannenkoek bakken. Mijn eerste exemplaar was een ramp. Het waren allemaal kleine stukjes. Dat kon ik onmogelijk aan de klant serveren. Ik kon toch moeilijk zeggen dat ik zijn pannenkoek al had voorgesneden. (lacht) Ook de eerste wafels in brokjes uit het wafelijzer. Maar het ergste dat mij overkwam, was een grote kan vol pannenkoekenbeslag in onze bakkeuken laten vallen. Ook nadat de smurrie was opgekuist, bleven we plakken en schuiven. Gelukkig heb ik nog - nooit zoals een collega - een ijsje vlak voor de neus van de klant op de grond laten vallen. Dat is pas genant.

Soms zijn de klanten knap
"Met zicht op zee werken, is tof. Ook al werk je hard, je ziet toch wie er passeert. Jammer genoeg komen er niet zo veel knappe jongens voorbij. Maar als er passeren, hebben we ze gezien. En dan geven we ook commentaar. De jongens hebben hier meer geluk. Volgens hen komen er veel mooie meisjes ijsjes kopen, een koffie drinken of een stuk taart smullen. Soms zie je hun ogen net niet uit hun kassen vallen."

"De meeste klanten die aanschuiven voor ijsjes, doen dat rustig. Maar soms is er ook bijna ruzie omdat iemand probeert voor te steken. Dat houden wij in het oog. Iemand die zijn beurt niet wil afwachten, mag van mij toch wat geduld oefenen. De andere klanten staan ook te wachten. Ook mensen die een wafel bestellen kunnen erg ongeduldig zijn. Alles wordt vers gebakken, dat vergt wat tijd. Als de mensen voor de tiende keer komen vragen of we hun wafel niet zijn vergeten en of we ze toch niet laten aanbakken, moet ik op mijn tanden bijten. Gelukkig zijn er ook mensen die zeggen dat ze de tijd hebben, en dat ik me niet moet opjagen."

De job heeft ook nadelen
"Vorige zomer ben ik in een maand twee kilo bijgekomen, terwijl ik de hele tijd in de weer was. Je zou verwachten dat je zou vermageren, maar ik had veel te veel gesnoept. Een volledige coupe ijs eten, mag niet, maar we mogen wel van het ijs proeven. En dat zo vaak we willen. Lachend zeggen we dat we de kwaliteit van het ijs toch in het oog moeten houden. Ook mogen we van de pannenkoeken of wafels snoepen als er zijn mislukt of er per ongeluk te veel is gebakken. En binnen ons handbereik staan ook kleine, vers gebakken koekjes die bij koffie gegeven worden. Zo verleidelijk! Als je zoals ik vorig jaar maar blijft snoepen, kom je bij. Daarom heb ik nu met een andere jobstudent een wedstrijd om ter minst snoepen. We hebben zelfs een controleur aangesteld die, als ze ons betrapt, een straf mag bedenken. Wat die zal zijn, weet ik nog niet. De vorige keer dat we dit deden, was de straf elke keer een rauw ei opdrinken. Dan stop je snel met snoepen."

Ijsverslaafden komen ook
"Op een zonnige dag staan de mensen in lange rijen aan te schuiven. Dan moeten we met twee of drie mensen ijsjes scheppen. Sommige klanten komen drie keer per dag een ijsje kopen, elke dag van hun vakantie. Duitsers eten het liefst praline terwijl de meeste Vlamingen geen voorkeur hebben. Die eten alle smaken even graag.

De recepten om het ijs, de taarten en de koekjes te maken, zijn 'bedrijfsgeheim'. De bakkers maken de bereidingen, daar hebben de jobstudenten niets mee te maken. Ik heb ook nog nooit gevraagd of ik een recept van een lekkere taart mag hebben. Thuis heb ik mijn eigen recepten, en die zijn ook best goed."

Droomjob
"De sfeer is heel tof, we maken ook veel plezier. Soms houden we zelfs slagroomgevechten terwijl we hopen dat de klanten er niet te veel van merken.(lacht) Bijna elke avond gaan we met de collega's iets drinken, en op het einde van het seizoen wordt er een feest gegeven voor alle medewerkers. Vorig jaar was het theme hiphop. Iedereen moest verkleed naar de bbq komen. Echt een toffe manier om een vakantie hard werken af te sluiten. Omdat de sfeer hier zo goed is, hoop ik hier nog lang vakantie- en weekendwerk te kunnen doen. Daarbij komt het ook nog eens goed verdient. Het is een droomjob".